WIPO Madrid Sistemi kapsamında faks ile doküman kabul etmeye son verdi

Mete Mercan,


Fax Machine

Fotoğraf: Visual hunt


1 Nisan 2018 tarihinden itibaren WIPO Madrid Sistemi kapsamında yapmış olduğu işlemlerle ilgili faks yoluyla doküman kabul etmeyecek.

WIPO Madrid Sistemi kapsamında yapmış olduğu işlemlerle ilgili faks ile doküman kabul etmek yerine "Contact Madrid" olarak adlandırılan WIPO Çevrimiçi Talep Sitemi (Online Request) üzerinden doküman kabul edecek.

Contact Madrid hizmeti ile hak sahipleri veya temsilcileri bir talep veya doküman sunduklarında her talep veya doküman için yazdırılabilir teyit ve talep özetini alabilecekler. Ayrıca talebin alındığını teyit eden ve işleme alındığını belirten bir e-mail de WIPO tarafından otomatik olarak hak sahiplerine veya temsilcilerine gönderilecek.

WIPO'dan faks hizmetinin sonlandırılması ile ilgili olarak yapılan açıklamada küresel telekomünikasyon servis sağlayıcılarının getirdiği teknolojik değişiklikler nedeniyle, geleneksel faks iletişiminin güvenilirliği ve kalitesi önemli ölçüde azaldığı, Contact Madrid, Madrid Portföy Yöneticisi, Madrid Ofis Portalı ve MECA gibi elektronik haberleşme yöntemlerinin WIPO ile iletişim kurmanın en etkili ve etkin yolu olduğu ifade edildi.




Etiketler

Faks WIPO Madrid

İLETİŞİM