Kuveyt, PCT ulusal aşama geçişlerini kabul etmeye başladı

Mete Mercan,


Kuveyt


Kuveyt Patent Ofisi, 27 Mart 2018 tarihinden itibaren Patent İşbirliği Anlaşması (PCT) kapsamında yapılan başvuruların Kuveyt'te ulusal aşamaya geçişlerini kabul etmeye başladı.

Aslında Patent İşbirliği Anlaşması Kuveyt'te 9 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe girmişti. Ancak, anlaşmanın yürürlüğe girmiş olmasına rağmen Kuveyt Patent Ofisi, PCT kapsamında ulusal aşamaya girmek isteyen başvuruları kabul etmedi.

Kuveyt Patent Ofisi'nin duyurusuna göre, Kuveyt'te ulusal aşamaya geçişler için vade tarihleri rüçhan talebi olan başvurular için ilk rüçhan tarihinden itibaren 30 ay, rüçhan talebi olmayan direk PCT başvuruları için 18 ay olarak belirlendi.

Duyuruda ayrıca Kuveyt'te PCT başvurularının ulusal aşamaya geçmesi için talep edilen tek belgenin Kuveyt Konsolosluğunca onaylanmış vekâletname olduğu ifade edildi.

Patent İşbirliği Anlaşması (PCT) 152 ülkede tek kalemde patent başvurusu yapılmasına olanak sağlıyor. PCT kapsamında elde edilen uluslararası araştırma raporu ile başvuru sahipleri buluşların yenilikleri konusunda fikir elde edebiliyorlar. Ayrıca PCT, patent başvurusu maliyetlerini 30 aya kadar erteleme imkânı sunuyor.




Etiketler

KUVEYT PATENT İŞBIRLIĞI ANLAŞMASI PCT WIPO

İLETİŞİM