Çin şirketlerinin patent başvurularında önemli artışlar gözleniyor

Mete Mercan,


Çin


Çin şirketleri 2017 yılında bir önceki yıla göre 11,241 adet daha fazla Amerikan patenti elde etti. Bu %28 artış anlamına geliyor. Böylelikle, Çin en fazla Amerikan patenti elde eden ilk 5 ülke arasına ilk kez girmiş oldu.

Bir Amerikan Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, son on yılda Çin şirketlerinin elde ettiği Amerikan patent sayısı on kat arttı. 2017 yılında Amerikan Patent Ofisi (USPTO) tarafından 320,000 adet patent verildi ve bu patentlerin %3,5’i Çin şirketleri tarafından elde edildi. Yerel Amerikan şirketleri toplam 148,139 adet patent tescil elde etti, bu Amerikan patentlerinin 46%’sına tekabül ediyor.

EP patent başvurularında da benzer bir eğilim görülüyor. Avrupa’da Çin şirketleri tarafından yapılan başvuruların sayısında %16,6 artış gözlendi. Huawei ilk kez Avrupa Patent Ofisi’ne yapılan başvurularda ilk sırada yer aldı. 2017’de yüksek oranlarda Avrupa patent başvurusu yapan diğer Çin şirketleri ise, telekom şirketi ZTE, e-ticaret şirketi Alibaba, cep telefonu üreticisi Xiaomi ve otomobil üreticisi BYD oldu.




Etiketler

ABD AMERİKA AVRUPA PATENTİ ÇİN

İLETİŞİM