TÜBİTAK Patent Destek Programının kapsamını genişletti

Mete Mercan,


Patent Destek Programı

Fotoğraf: VisualHunt


Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığında yürütülen Patent Destek Programında değişiklik yapıldı.

TÜRKPATENT ve TÜBİTAK 8 Şubat 2018 tarihinde patent desteklerinin kapsamını genişleten yeni bir protokol imzaladı.

Program kapsamında, Patent İşbirliği Anlaşması (PCT) kapsamında yapılan uluslararası patent başvurularının ve bu başvurulara ilişkin düzenlenecek Uluslararası Araştırma Raporu (ISR) ve Uluslararası Ön İnceleme Raporu (IPER) ücretlerinin tamamı, araştırma ve ön inceleme otoritesi olarak (ISEA) TÜRKPATENT'in seçilmesi kaydıyla, başvuru sahiplerinin talep etmeleri durumunda TÜBİTAK tarafından karşılanacak.

Programda yapılan değişiklikle, Çin ve Güney Kore’de yapılacak patent başvuruları destek kapsamına alındı. Daha önce, TÜBİTAK sadece ABD, JAPONYA ve Avrupa’da yapılan patent başvurularını destekliyordu.

TÜBİTAK ayrıca patent başvurularını hazırlayan ve patent başvuru sahiplerini temsil eden Patent Vekillerine verilen destek oranını da artırdı.

Programda yapılan değişikliklerin TÜRKPATENT’in diğer ülke patent ofisleri arasındaki konumunun güçlenmesine katkı sağlayacağı belirtiliyor. Ayrıca, yeni desteklerle beraber uluslararası alanda Türkiye’den yapılacak patent başvurularının sayısının da artırılması hedefleniyor.

Destek kapsamına buraya tıklayarak ulaşılabilirsiniz.


Etiketler

TÜBİTAK TÜRKPATENT Patent Destek Programı Patent Teşvikleri

İLETİŞİM